Popis
- jsou bez lepku
- do směsi přidáte jen vodu a 2 lžíce oleje
- droždí je součástí balení
- z balení připravíte 2 velké nebo 4 malé bagetky
Balení obsahuje
394 g směsi a 6 g sušeného droždí
K tomu přidáte
pouze 360 ml vlažné vody a 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
Složení
rýžová mouka, tapiokový škrob, bramborový škrob, kukuřičná mouka, sušená vejce, vláknina Psyllium, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar, stabilizátor: E 464, emulgátor: E 472e
Víte, že ...
sorbitanmonostearát – zajišťuje čerstvost a pevnost těsta, při běžných dávkách nejsou známy nežádoucí účinky; guma guar – má rostlinný původ, vyrábí se guarových bobů, je považována za bezpečnou látku; stabilizátor E464 – nevykazuje žádné nežádoucí účinky, je považován za bezpečnou látku; emulgátor E 472e - je použit pro zpevnění těsta a je považován za bezpečnou látku
Výživové hodnoty | v suché směsi |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1488/ 351 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Tuky [g] | 1,4 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 0,4 |
Sacharidy [g] | 76 |
z toho cukry [g] | 1,7 |
Bílkoviny [g] | 6,2 |
Sůl [g] | 1,4 |
Vláknina [g] | 4,9 |
Návod na přípravu
V míse smícháme oba sáčky s 360 ml vlažné vody a 2 lžícemi rostlinného oleje. Vymícháme hutné těsto a necháme kynout na teplém místě 30 minut. Na ploše posypané bezlepkovou moukou vyválíme dvě placky a těsto rolujeme do tvaru bagety. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháme bagety kynout dalších 30 minut. Poté potřeme rozpuštěným máslem a pečeme při teplotě 220 °C po dobu 15 minut.
Ze směsi je možné vytvořit 2 větší nebo 4 malé bagetky.
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.