Složení:
Bezlepková směs {Bezlepkový pšeničný škrob, bramborový škrob, zahušťovadlo (E464, E415), sušený vaječný bílek, emulgátor (E471, E322 - sójový, E481, E475), psyllium, rýžový škrob, přírodní vanilkové aroma, přírodní citronové aroma s dalšími přírodními aromaty, enzymy, barvivo (E160a)}, pitná voda, cukr, vejce, rostlinný olej (země původu ČR), pekařské droždí, přírodní citronové aroma, sůl.
Náplň: Tvaroh (43 %), (mléko, mlékařská kultura, syřidlo), tvarogen {zahušťovadlo (modifikovaný škrob)}, rozinky. Povidla slazená ze švestek a jablek (glukózo-fruktózový sirup, švestkové pyré, jablečný koncentrát, pšeničná vláknina, karamel, zahušťovadlo: pektiny, alginan sodný, skořice).
Drobenka: Jáhlová mouka, pohanková mouka, tuk {rostlinné oleje (palmový, řepkový), regulátor kyselosti (E330), konzervant (E202), barvivo (E160b)}, aroma.
Může obsahovat stopy sójových bobů, ořechů, mandlí.
Zvýrazněné složky ve složení jsou alergeny.
Hmotnost |
0.45 kg |
PVH: ve 100 g upečeného výrobku: |
|
Energetická hodnota |
1236,7 kJ |
Energetická hodnota: |
295,9 kcal |
Tuky: |
9,6 g |
z toho nas. mastné kyseliny: |
2,2 g |
Sacharidy: |
45,5 g |
z toho cukry: |
21,1 g |
Vláknina: |
1,9 g |
Bílkoviny: |
5,1 g |
Sůl: |
0,6 g |
Výrobek je balen v ochranné atmosféře.
Bezlepková pekárna ve Starojické Lhotě „Bezlepková Anežka“ vznikla jako potřeba uspokojit zákazníky s celiakií, kteří vyjadřovali myšlenku, že by bezlepkový frgál byl pro ně splněným snem. Toto přání jsme splnili.
Výrobce: Bezlepková Anežka, MVDr. Vašut Pavel, Starojická Lhota 98, Starý Jičín, 741 01