Popis
- bez lepku a bez laktózy
- přidejte jen vodu
- vyrobené z 560 g čerstvých brambor
- ze směsi připravíte také sladké knedlíky nebo halušky
- balení vystačí na 4 porce
Také se vždy těšíte, až se na stole objeví do zlata upečená husička? Pokud si ani vy, milí celiaci, neumíte představit tento oblíbený pokrm české kuchyně bez tradičních bramborových knedlíků, máme pro vás dobrou zprávu. I ty můžete mít nyní v bezlepkové variantě, která pro vás byla speciálně namíchána s rýžovou a kukuřičnou moukou. Díky vyváženému poměru surovin se navíc nemusíte obávat, že by se vám nepovedly. Navíc neobsahují laktózu ani lepek.
Balení obsahuje
300 g směsi
K tomu přidáte
450 ml studené vody
Složení
rýžová mouka, bramborové vločky 34 % (brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičný škrob, jedlá sůl max. 3 %, kukuřičná mouka, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté
Poznámky
Z celého balení je možné připravit přibližně 4 porce.
Výživové hodnoty | ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 511/ 122 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Tuky [g] | < 0,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 0,1 |
Sacharidy [g] | 28 |
z toho cukry [g] | < 0,5 |
Bílkoviny [g] | 1,5 |
Sůl [g] | 0,58 |
Vláknina [g] | 0,6 |
Návod na přípravu
Obsah sáčku smícháme se 450 ml studené vody (těsto po chvilce ztuhne), vypracujeme dva knedlíky o průměru 5 cm, které vložíme do vroucí, mírně osolené vody. Vaříme mírným varem 15–17 minut. Po vyjmutí krájíme na plátky nebo můžeme též z těsta vyváleného na průměr 3 cm nakrájet špalíčky, které vaříme mírným varem 3–4 minuty.
Bezlepkové bramborové halušky
Smícháme 75 g směsi na Bramborové knedlíky bez lepku, 125 g Univerzální směsi bez lepku Labeta a 230 ml vody. Přes haluškové síto protlačujeme těsto do vroucí, osolené vody. Krátce povaříme a ihned jak vyplavou halušky, scedíme, promícháme s rostlinným olejem (restovanou slaninou), strouhaným sýrem, kyselým zelím nebo zakysanou smetanou. Doporučujeme směs strouhaných sýrů, 100 g cihly a 50 g nivy, rychle vmíchat do horkých halušek se slaninou.
Labeta radí, jak na to
...do těsta zabalíme ovoce (švestky, meruňky, broskve...), vytvoříme knedlíky; uvařené podáváme s makovým posypem, osmaženou kukuřičnou strouhankou, cukrem nebo tvarohem
... knedlíky lze také plnit masem a podávat se zelím a smaženou cibulkou
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Podobné produkty
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.