Labeta Bramborové knedlíky bez lepku 300 g

Neohodnoceno
 

Směs na přípravu knedlíků nebo halušek bez lepku a bez laktózy.

Dostupnost Skladem (1 ks)
Měrná cena 176,70 Kč / 1 kg
53 Kč
   
Kód produktu 13877
Značka Labeta
Kategorie Směsi na knedlíky bez lepku
 
  • bez lepku a bez laktózy
  • přidejte jen vodu
  • vyrobené z 560 g čerstvých brambor
  • ze směsi připravíte také sladké knedlíky nebo halušky
  • balení vystačí na 4 porce

Také se vždy těšíte, až se na stole objeví do zlata upečená husička? Pokud si ani vy, milí celiaci, neumíte představit tento oblíbený pokrm české kuchyně bez tradičních bramborových knedlíků, máme pro vás dobrou zprávu. I ty můžete mít nyní v bezlepkové variantě, která pro vás byla speciálně namíchána s rýžovou a kukuřičnou moukou. Díky vyváženému poměru surovin se navíc nemusíte obávat, že by se vám nepovedly. Navíc neobsahují laktózu ani lepek.

Balení obsahuje

300 g směsi

K tomu přidáte

450 ml studené vody

Složení

rýžová mouka, bramborové vločky 34 % (brambory 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, stabilizátor: difosforečnany, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, barvivo: kurkumin), kukuřičný škrob, jedlá sůl max. 3 %, kukuřičná mouka, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté

Poznámky

Z celého balení je možné připravit přibližně 4 porce.

Výživové hodnoty ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu
Energetická hodnota [kJ/kcal] 511/ 122
Laktóza [g] < 0,01
Tuky [g] < 0,5
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,1
Sacharidy [g] 28
z toho cukry [g] < 0,5
Bílkoviny [g] 1,5
Sůl [g] 0,58
Vláknina [g] 0,6

 

Návod na přípravu

Obsah sáčku smícháme se 450 ml studené vody (těsto po chvilce ztuhne), vypracujeme dva knedlíky o průměru 5 cm, které vložíme do vroucí, mírně osolené vody. Vaříme mírným varem 15–17 minut. Po vyjmutí krájíme na plátky nebo můžeme též z těsta vyváleného na průměr 3 cm nakrájet špalíčky, které vaříme mírným varem 3–4 minuty.

Bezlepkové bramborové halušky

Smícháme 75 g směsi na Bramborové knedlíky bez lepku, 125 g Univerzální směsi bez lepku Labeta a 230 ml vody. Přes haluškové síto protlačujeme těsto do vroucí, osolené vody. Krátce povaříme a ihned jak vyplavou halušky, scedíme, promícháme s rostlinným olejem (restovanou slaninou), strouhaným sýrem, kyselým zelím nebo zakysanou smetanou. Doporučujeme směs strouhaných sýrů, 100 g cihly a 50 g nivy, rychle vmíchat do horkých halušek se slaninou.

Labeta radí, jak na to

...do těsta zabalíme ovoce (švestky, meruňky, broskve...), vytvoříme knedlíky; uvařené podáváme s makovým posypem, osmaženou kukuřičnou strouhankou, cukrem nebo tvarohem
... knedlíky lze také plnit masem a podávat se zelím a smaženou cibulkou

 

Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim

Vyrobeno v: České republice

Podobné produkty

Hmotnost 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: