Popis
- je bez lepku
- chutná naprosto skvěle s tvarohem
- tvaroh ale s klidem nahraďte lučinou, mascarpone nebo sýrem Philadelphia
- ovocem zasypte podle vašeho gusta nebo ozdobte čokoládou
Víte, jaký dezert patří celosvětově k nejoblíbenějším a nejrozšířenějším? Tipovali jste cheesecake? Máte bod! Tento skvělý, chutný a navíc dokonale lehký dezert si nyní můžete připravit, kdykoli na něj dostanete chuť. Připravili jsme jej totiž pro vás v bezlepkové variantě. To, jakým sýrem či příchutí v podobě nejrůznějšího ovoce cheesecake vylepšíte, je na vás. Vaší fantazii se meze rozhodně nekladou. Výborný je ovšem i v klasické podobě.
Balení obsahuje
285 g směsi na korpus a 280 g směsi na náplň
K tomu přidáte
na korpus: 1 vejce, 100 g změklého másla
na náplň: 500 g tvarohu, 300 ml vody
Složení
cukr, kukuřičná mouka, bramborový škrob, rýžová mouka, modifikovaný kukuřičný škrob, kukuřičný škrob, sušený vaječný bílek, sušené odstředěné mléko, zahušťovadla (guma guar, karubin), stabilizátor: E 464, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), protispékavá látka: fosforečnany vápenaté, aroma
Výživové hodnoty | v suché směsi |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1602/ 377 |
Tuky [g] | < 0,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 0,1 |
Sacharidy [g] | 89 |
z toho cukry [g] | 50 |
Bílkoviny [g] | 3,7 |
Sůl [g] | 0,21 |
Vláknina [g] | 1,0 |
Návod na přípravu
Do směsi na přípravu korpusu přidáme vejce a máslo a vypracujeme hladké těsto. Na pracovní desku si položíme pečící papír vystřižený podle dna dortové formy. Na střed papíru položíme těsto a přes potravinářskou folii vyválíme tak, aby okraje těsta přesahovaly asi o 3 cm okraje papíru. Těsto i s papírem přeneseme do formy, prsty přitlačíme okraje k formě a nožem zarovnáme. Těsto propícháme vidličkou a pečeme při 160 °C 10–15 minut. Korpus po upečení necháme ve formě zchladnout a připravíme náplň.
Do směsi na přípravu náplně přidáme tvaroh a vodu, můžeme přidat také 2 žloutky a podle chuti citronovou kůru a šťávu. Vše důkladně promícháme, necháme 5 minut odstát, poté nalijeme do vychladlého korpusu, uhladíme a pečeme při 160 °C asi 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a poté vyjmeme z dortové formy a podáváme.
Labeta radí, jak na to
...tvaroh můžeme částečně nebo úplně nahradit čerstvým sýrem (Mascarpone, Philadelphia, Lučina aj.). S každým druhem sýra získá desert jinou chuť.
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.656 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.