Popis
- droždí součástí balení
- přidáte jen vodu
- připravíte jej v troubě i domácí pekárně
- je bez lepku i bez laktózy
Dostali jste chuť na poctivý domácí chléb? Vyzkoušejte naši směs pro přípravu tmavého bezlepkového pečiva. Ať už bude vaše snídaně na sladko nebo na slano, tento chléb vás nezklame. Směs jsme pro vás namíchali z kukuřičné a rýžové mouky a nenajdete v ní žádnou ani deproteinovanou pšenici. Neobsahuje laktózu ani lepek.
Za 2 hodinky máte na stole čerstvý horký chléb.
Balení obsahuje
490 g směsi + 10 g sušeného droždí
K tomu přidáte
pouze vlažnou vodu
Složení
bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborové vločky (brambory 99%, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), jedlá sůl, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), cukr, kmín, zahušťovadlo: guma guar, barvivo: amoniakový karamel, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová, rozmarýn
Výživové hodnoty | ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 851/201 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Tuky [g] | 1,0 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 0,6 |
Sacharidy [g] | 46 |
z toho cukry [g] | 1,4 |
Bílkoviny [g] | 2,4 |
Sůl [g] | 1,4 |
Vláknina [g] | 0,9 |
Návod na přípravu
Oba sáčky smícháme, přidáme 430–470 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto a vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
Příprava v domácí pekárně
Do domácí pekárny nalijeme 430–470 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chleba, přidáme sušené droždí a zapneme program na cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez vaší pomoci.
Labeta radí, jak na to
…do chleba přidáme 60 g směsi semen slunečnice, lnu, dýně nebo sezamu, dále pečeme dle návodu
…do směsi přidáme ½ větší nadrobno nakrájené syrové cibule, druhou polovinu cibule osmahneme na malém množství másla, dále přidáme 50 – 100 g na kostičky nakrájeného tvrdého sýra
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Podobné produkty
Hmotnost | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.