Popis
Novinka oceněná zvláštní cenou prezidenta Potravinářské komory za nejlepší inovativní potravinářský výrobek roku 2014 v kategorii „Potraviny vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku“.
Složení: Cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, čokoládové kousky 11 % (cukr, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, kakaová hmota, sušená syrovátka, emulgátor - sójový lecitin), zahušťovadlo (modifikovaný bramborový škrob, E415, alginát sodný (E401), E516, E450)), syrovátka, emulgátor (glukózový sirup, sójová mouka, E472b, E477), kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, kypřící látky (E500, E450), sůl obohacená jódem (jedná sůl, jodičnan draselný) a aroma. Výrobek může obsahovat stopy vajec, skořápkových plodů a sezamu.
Obsah: 430g
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energie 1680 kJ / 402 kcal
Tuky 5,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5,2 g
Sacharidy 83 g
z toho cukry 51 g
Bílkoviny 3 g
Sůl 0,7 g
Návod k použití: Příprava dortu: Směs na korpus, vejce a vodu dáme do vyšší misky a šleháme ručním šlehacem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané dortové formy (o průměru 26 cm) vysypané rýžovou moukou (pokud nejste celiak, formu můžete vysypat běžnou moukou) a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (150 – 170°C, 40 – 50 minut). Po upečení oddělíme okraj formy a necháme korpus vychladnout
Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o., Rybníčky 338, 747 81 Otice
Vyrobeno v ČR.
Hmotnost | 0.43 kg |
Bezlepkové | Ano |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.