Popis
Gutini - Rigatoni bezlepkové, bez kukuřičné mouky, 250 g Bezlepkové těstoviny jsou výbornou alternativou ke klasickým pšeničným těstovinám. Jsou lehce stravitelné, mají nízký obsah tuku a nezatěžují organismus. Mohou se využívat jako hlavní jídlo, příloha k masu či zelenině, nebo na přípravu různých těstovinových variací. Vybírat lze z různých tvarů, mají výbornou chuť i vůni.
Návod k přípravě
Těstoviny vložíme do vroucí vody (na 100 g těstovin 1 litr vody), dle chuti lehce osolíme. Vaříme 7 - 10 minut a často mícháme. Po uvaření slijeme vodu, těstoviny propláchneme a podáváme dle chuti.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1510 Kj / 356 kcal Sacharidy 87,4g - z toho cukry 3,3g Bílkoviny 1g Tuky 0,2g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,2g Sůl 0,2g
Složení
Kukuřičný a bramborový škrob, modifikovaný kukuřičný a bramborový škrob, rýžová mouka, cukr, kurkuma, mono a diglyceridy mastných kyselin. Neobsahuje alergeny. Potraviny vhodné pro osoby se speciálními výživovými potřebami, jako jsou diabetici, osoby s nesnášenlivostí lepku, ale jsou vhodná i pro vegetariány a vegany. Těstoviny jsou vhodné pro dietní režim.
Fáze výroby 1) Hnětení: oproti klasickým těstovinám měníme termodynamické podmínky zvýšením tlaku a teploty. 2) Vytlačování: speciální mechanika v podobě vytlačovacího šneku, která umožňuje pracovat s vyšším tlakem a teplotou bez přidané páry, želatinuje škrob přirozeně obsažený v bezlepkových moukách. 3) Sušení: technologie pomalého sušení při nízkých teplotách pro zachování maxima výživových hodnot.
Obsah balení 250 g
Výrobce: GuTiNi special s.r.o., Dělnická 395, 506 01 Jičín
Hmotnost | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.