Popis
Lupínky z naklíčené červené čočky sušené bez lepku jsou lépe stravitelné a mají zvýšenou výživovou hodnotu ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Klíčené čočka červená lupínky jsou vhodné k okamžité konzumaci - ideální do salátů, pomazánek a hotových jídel.
Kompletní popis:
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V znru po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Díky tepelnému ošetření jsou klíčené produkty vhodné k okamžité konzumaci. Klíčené čočka červená lupínky bez lepku jsou velmi chutné v salátech, pomazánkách nebo hotových jídlech.
Výroba klíčených produktů probíhá v 6 fazích:
- výběr semen - vybíráme vysoce kvalitna zrna s vysokou klíčivostí
- čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
- máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
- klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
- tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka teplně ošetříme a dosušíme
- balení - balíme do spolehlivých doypacků
Složení: Lupínky z naklíčené červené čočky sušené.
Hmotnost: 250 g
Karton: 6 ks
Výměnné jednotky: V jedné porci 50 g je 27 g sacharidů, tj. 2,3 výměnných jednotek (12 g sacharidů = 1 výměnná jednotka)
Minimální trvanlivost: 1 rok od data výroby. Datum je uvedeno na obale.
Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o., Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energie | 1515 kJ/359 kcal |
---|---|
Tuky | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 53 g |
z toho cukry | 2,2 g |
Vláknina | 16 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 0,02 g |
Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o., Rybníčky 338, 747 81 Otice
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.