Popis
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V znru po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Díky tepelnému ošetření jsou klíčené produkty vhodné k okamžité konzumaci. Klíčené quinoa lupínky bez lepku jsou velmi chutné v kaši, salátu nebo pomazánce.
Výroba klíčených produktů probíhá v 6 fazích:
- výběr semen - vybíráme vysoce kvalitna zrna s vysokou klíčivostí
- čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
- máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
- klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
- tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka teplně ošetříme a dosušíme
- balení - balíme do spolehlivých doypacků
Složení: Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené.
Hmotnost: 300 g
Karton: 6 ks
Výměnné jednotky: V jedné porci 50 g je 33 g sacharidů, tj. 2,8 výměnných jednotek (12 g sacharidů = 1 výměnná jednotka)
Minimální trvanlivost: 1 rok od data výroby. Datum je uvedeno na obale.
Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o., Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energie | 1660 kJ/394 kcal |
---|---|
Tuky | 6,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
Sacharidy | 66 g |
z toho cukry | 3,2 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0,01 g |
Hmotnost | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.