Popis
- směs je bez lepku
- snadná příprava nadýchaného bezlepkového těsta
- pro třené, křehké, piškotové těsto a perník
Rádi pečete a ještě rádi zkoušíte nové recepty? Předpokladem úspěchu je zvládnout základní recepturu. Pokud potřebujete krásně nadýchané těsto, málokdy se obejdete bez kypřicího prášku. V případě, že musíte dodržovat přísnou bezlepkovou dietu, máme pro vás připravený bezlepkový kypřicí prášek do pečiva, díky čemuž se bude vaše bábovka, perník a další moučníky doslova rozplývat na jazyku.
Složení
kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kukuřičný škrob
Výživové hodnoty | ve 100 g |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 575/ 136 |
Tuky [g] | < 0,5 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | < 0,1 |
Sacharidy [g] | 32 |
z toho cukry [g] | 2,2 |
Bílkoviny [g] | < 0,5 |
Sůl [g] | 37,6 |
Vláknina [g] | 0 |
Návod na přípravu
Prášek rozmícháme v mouce vhodné pro bezlepkovou dietu a přidáme do těsta. Používáme ho při přípravě třeného, křehkého a piškotového těsta, perníků apod.
Labeta radí, jak na to
BÁBOVKA
275 g bezlepkové univerzální směsi Labeta, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 bezlepkový kypřící prášek Labeta. Šleháme 3–4 minuty. Pečeme při 160–170 °C asi 45–50 minut.
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.012 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.