Popis
- z rýžové a kukuřičné mouky
- snadná příprava
- přidáte jen mléko, olej a vejce
Beránek je nejen krásnou součástí velikonoční výzdoby, ale i skvělou pochoutkou, která nesmí na Velikonoce chybět. Že to nejde bez lepku? Vyzkoušejte naši namíchanou směs a uvidíte, jak si pochutnáte!
Balení obsahuje
445 g směsi
K tomu přidáte
200 ml mléka, 100 ml rostlinného oleje a 3 vejce.
Složení
cukr, bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, kypřicí látky (uhličitany sodné, difosforečnany), zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová
Návod na přípravu
V míse smícháme obsah sáčku, 3 vejce, 100 ml rostlinného oleje, 200 ml mléka a šleháme elektrickým šlehačem 3 – 4 minuty do hladkého těsta. Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme kukuřičnou, nebo jinou bezlepkovou moukou a vylijeme těstem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 °C přibližně 40 minut. Před vyjmutím z trouby zkontrolujeme špejlí, zda je beránek propečený.
Upečeného beránka necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté na formu přiklopíme prkénko, opatrně otočíme a vyklopíme.
Labeta radí, jak na to
Zchladlého beránka můžeme pocukrovat, ozdobit polevou nebo máslovým krémem. Oči vytvoříme z rozinek a na krk uvážeme mašli.
Výživové hodnoty ve 100 g Energetická hodnota [kJ/kcal] 1516 / 357 Tuky [g] 0,5 z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,2 Sacharidy [g] 86,0 z toho cukry [g] 38,0 Bílkoviny [g] 1,7 Sůl [g] 1,0 Vláknina [g] 0,8
Výbobce: Labeta, a.s., Dřenice 81, 537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.445 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.