Popis
- důležitý pomocník při výrobě džemů, marmelád a při zavařování
- ochutí džem či marmeládu a podpoří její zhoustnutí
- je to také antioxidant
- využijte ji místo octa do salátů
- odstraňte s ní usazený kámen v rychlovarné konvici
Víte, co vznikne, když smícháte čerstvě natrhané jahody s želírovacím cukrem a přidáte trochu kyseliny citrónové? Poctivá domácí marmeláda s dokonale vyváženou chutí. Kyselina citrónová je totiž to pravé, co dodá šmrnc ovoci i zelenině. Ať už připravujete marmelády, zavařujete ovoce či nakládáte zeleninu, kyselina citronová je pomocníkem k nezaplacení. Kromě chuti pomáhá ovoci a zelenině udržet si svou barvu. Navíc vám přijde vhod i ve chvíli, kdy budete chtít z varné konvice odstranit vodní kámen.
Návod na přípravu
Kyselina citronová se používá jako přísada ke konzervaci a k ochucení ovoce, zeleniny, džemů, sirupů a nápojů. Používá se také k odstranění vodního kamene, např. u rychlovarné konvice.
Labeta radí, jak na to
rozpuštěnou ve vodě ji můžeme použít do zálivky salátů místo octa
Složení
kyselina citronová E 330 (kyselina, regulátor kyselosti, antioxidant)
Výživové hodnoty | ve 100 g |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1297/299 |
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.04 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.