Popis
- je bez lepku
- droždí je součástí balení
- upečete ho i v domácí pekárně
- v obchodech naleznete v těchto dvou baleních
Jak Vánoce, tak Velikonoce bývají pro celiaky zpravidla velkým utrpením. Kam se podíváte, všude je lepek. Naštěstí pro vás jsme připravili vaše oblíbené pochoutky v bezlepkové variantě. Během svátků jara se tak už nemusíte na mazanec pouze dívat, ale díky speciální bezlepkové směsi si jej můžete i vychutnat. A to nejen o Velikonocích. Taková sladká snídaně přijde vhod kdykoli.
Balení obsahuje
490 g směsi a 10 g sušeného droždí
K tomu přidáte
pouze 350 ml vlažné vody, 2 žloutky, 80 g másla a rozinky
Složení
rýžová mouka, kukuřičný škrob, cukr, bramborové vločky (brambory 99%, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), kukuřičná mouka, sušené odstředěné mléko, zahušťovadlo: guma guar, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, aroma
Výživové hodnoty | ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1563/ 368 |
Tuky [g] | 0,7 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 0,2 |
Sacharidy [g] | 83 |
z toho cukry [g] | 30 |
Bílkoviny [g] | 5,6 |
Sůl [g] | 1,3 |
Vláknina [g] | 3,8 |
Návod na přípravu
K obsahu sáčku přidáme 350 ml vlažné vody nebo mléka, 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Z řádně vypracovaného těsta vytvarujeme mazanec, který položíme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 60–90 minut. Mazanec nařízneme do hloubky 1 cm do kříže a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 175–180 °C asi 45–50 minut.
Použití pro domácí pekárny
Do pečící nádoby nalijeme 350 ml vlažné vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku a přidáme 2 žloutky, 10 g sušeného droždí, 80 g másla a rozinky dle chuti (cca 30 g). Pro pečení v domácí pekárně použijeme program Klasik, barva světlá. Doba přípravy mazance včetně hnětení a kynutí trvá 3,5 hodiny. Přejeme dobrou chuť!
Labeta radí, jak na to
... těsto nejlépe kyne v troubě vyhřáté na 40 °C
... do posledního míchání v pekárně přidejte 50 g sekaných mandlí a 50 g rozinek nebo 2 strouhaná jablka a lžičku skořice (přidáte-li strouhaná jablka, použijte do těsta pouze 180 ml vody)
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.