Mořské řasy

Mořské řasy se označují také jako mořská zelenina. Obsahují zpravidla mnohem více minerálních látek a některých vitamínů než běžná zelenina rostoucí ze země. Řasy mají schopnost eliminovat vliv radioaktivních a chemických látek. Z těla odstraňují těžké kovy, a proto se doporučují i pro očistu organismu.

Přestože je moře znečištěné, můžeme mít poměrně velkou jistotu, že mořské řasy pocházejí z čistých vod. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy jednoduše nerostou. Mají navíc tu výhodu, že na rozdíl od ryb nevstřebávají z vody škodlivé látky.

Mořské řasy je dobré pravidelně zařazovat do přípravy potravy. Jednak ji obohacují, jednak zvýší její stravitelnost a využitelnost. V kuchyni můžeme řasy použít jako koření, přidávají se do polévek, salátů, pomazánek i hlavních chodů. Pravidelný přídavek i menšího množství mořských řas do jídel může být vhodnější než užívat umělé vitamíny.

Podle barev je rozlišujeme na zelené, hnědé a červené. K nejznámějším mořským řasám patří:

  • Wakame
  • Kombu
  • Nori
  • Arame
  • Agar-agar
 

Nejprodávanější

23
136123136
Značky
 

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem