Popis
- je bez lepku
- pokud přidáte vodu, je i bez laktózy
- pro změnu chuti přidejte nasekané ořechy nebo nastrouhané jablko
- ze směsi připravíte také dětmi milované cupcakes
Proč mít pořád k snídani kaši, když si můžete upéct voňavý a chutný bezlepkový perník? Máme pro vás vynikající směs, do které jsme přidali pouze bezlepkové suroviny, kukuřičnou a rýžovou mouku, a proto nemusíte mít obavy o vaše zažívání. Díky jednoduché a rychlé přípravě můžete navíc perníkovou dobrotou pohostit i nečekanou návštěvu.
Máte raději řezy s krémem? Sáhněte po oblíbených bezlepkových dětských řezech.
Balení obsahuje
400 g směsi
K tomu přidáte
2 vejce, 125 ml oleje, 200 ml vlažné vody nebo mléka
Složení
cukr, kukuřičná mouka, rýžová mouka, kukuřičný škrob, bramborový škrob, kypřicí látky (difosforečnany, uhličitany sodné), kakaový prášek, směs koření 0,9% (skořice, koriandr, fenykl, anýz, pomerančová kůra, nové koření, hřebíček, muškátový květ, muškátový oříšek), zahušťovadlo: guma guar.
Výživové hodnoty | ve výrobku připraveném podle návodu na přípravu |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1542/ 367 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Tuky [g] | 15 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 2,0 |
Sacharidy [g] | 54 |
z toho cukry [g] | 24 |
Bílkoviny [g] | 3,5 |
Sůl [g] | 0,11 |
Vláknina [g] | 1,2 |
Návod na přípravu
obsah sáčku nasypeme do připravené nádoby, přidáme 2 vejce, 125 ml oleje a 200 ml vody nebo mléka a šleháme elektrickým šlehačem 2–3 minuty. Na vymazaný a bezlepkovou moukou vysypaný menší plech (cca 25x35 cm) rozetřeme těsto a pečeme při teplotě 175–180 °C asi 15–20 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Perník můžeme po vychladnutí překrojit na poloviny, jednu namažeme marmeládou dle chuti, druhou část přiklopíme na marmeládu. Pro vyšší korpus použijeme dortovou formu ø 28–30 cm a perník krájíme jako dort. Propečení zkontrolujeme špejlí. Po vychladnutí ozdobíme marmeládou či polevou.
Příprava v domácí pekárně
do pečící nádoby nalijeme 200 ml vody nebo mléka, nasypeme obsah sáčku, přidáme 2 vejce a
125 ml oleje. Nastavíme program Dort, necháme míchat 5–7 minut. Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu formy a vyjmout metly. Přepneme na program Pečení (barva světlá), pečeme 45–50 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí.
Labeta radí, jak na to
... perník můžeme ochutit přidáním dvou lžic povidel, medu, sekanými ořechy, strouhaným jablkem
... část tekutiny lze nahradit červeným vínem (cca 100ml)
... můžeme přidat 50 g rozinek namočených minimálně 1 hodinu v rumu
Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim
Vyrobeno v: České republice
Hmotnost | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.