Popis
Sypká směs bez lepku na tmavé pečivo, kynuté těsto a chléb.
Složení:
kukuřičný škrob, mouka z lněných semen 12%, pohanková mouka 8%, hrachové klíčky, rýžové klíčky, jablečná vláknina, jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar
bez lepku = obsah gluténu < 20mg/kg
bez mléka
bez laktózy
bez vejce
bez sóji
může obsahovat stopy sóji
Nutriční hodnota ve 100 g produktu:
energetická hodnota |
1410 kJ / 334 kcal |
tuky |
2,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,4 g |
sacharidy |
64 g |
z toho cukry |
2,0 g |
vláknina |
15 g |
bílkoviny |
6,5 g |
sůl |
0,87 g |
Další informace:
Hmotnost netto: 1000 g
Uchovávejte na chladném a suchém místě.
Vyrobeno v Rakousku pro Dr. Schär AG/SPA - Winkelau 9 - 39014 Burgstall/Postal
Distributor: PuraVita s.r.o., V Zatáčce 62/2, Ostrava-Lhotka, 725 28
Tmavý chléb
Suroviny: 500g Schär mouky Brot –Mix Dunkel, 550 ml perlivé minerální vody, 1 lžíce cukru a třtinového sirupu, 40ml oleje, 10g soli, 10g cukru, 25g čerstvého droždí.
Postup: Droždí rozpustíme v 50 ml vlažné vody s 10 g cukru a necháme 10 minut napěnit. Mouku, sůl, vodu, sirup a olej v tomto pořadí dáme do hnětacího stroje a hněteme na střední otáčky asi 2 minuty. Přidáme napěněné droždí a hněteme po dobu 8 minut. Z těsta vytvarujeme kouli, kterou dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi jednu hodinu. Troubu předehřejeme na 190 ° C. Těsto vložíme do pečící formy a ostrým nožem uděláme zářezy. Pečeme 50 minut.
Hmotnost | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.