Popis
Popis
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí.
Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle fantazie.
Složení
Ume (japonské švestky), mořská sůl, Shisso (Perilla).
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 79kJ/11kcal |
Tuky | 0,30g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0g |
Sacharidy | 4,00g |
z toho cukry | 0,60g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 0g |
Sůl | 16,10g |
Balení a distribuce: Natural Jihlava JK s.r.o., Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava
Země původu: Japonsko
Hmotnost | 0.5 kg |
Počet v balení | 24 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.