Labeta Univerzální směs bez lepku 550 g

Neohodnoceno
 

Připravili jsme pro vás speciální bezlepkovou mouku. Smíchali jsme kukuřičnou a rýžovou mouku, kterými bez problémů nahradíte mouku pšeničnou.

Dostupnost Skladem (4 ks)
Měrná cena 101,80 Kč / 1 kg
56 Kč
   
Kód produktu 13829
Značka Labeta
Kategorie Universální směsi na bezlepkové pečení
 
  • naše i vaše bezlepková hvězda
  • ve směsi nenajdete laktózu ani sóju
  • a ani deproteinovanou pšenici
  • upečete s ní snad úplně všechno - kynuté knedlíky, koláče, chléb, bábovku, palačinky, dorty, cukroví, pizzu…

Rádi pečete, ale nebaví vás neustálé odvažování a odhadování správných poměrů? My jsme si dali tu práci za vás a připravili jsme pro vás speciální bezlepkovou mouku. Smíchali jsme kukuřičnou a rýžovou mouku, kterými bez problémů nahradíte mouku pšeničnou. Až příště dostanete chuť na palačinky, pizzu či jiné dobroty, nemusíte již ztrácet čas mícháním bezlepkové mouky. Stačí vzít námi připravenou univerzální směs a hurá do vaření nebo pečení.

Složení

bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, zahušťovadlo: guma guar, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citronová

Víte, že

guma guar – zvyšuje trvanlivost a zamezuje drobivosti pečiva, má rostlinný původ.

Výživové hodnoty v suché směsi
Energetická hodnota [kJ/kcal] 1498/ 353
Laktóza [g] < 0,01
Tuky [g] 0,7
z toho nasycené mastné kyseliny [g] 0,2
Sacharidy [g] 83
z toho cukry [g] 1,2
Bílkoviny [g] 2,9
Sůl [g] < 0,01
Vláknina [g] 1,5

 

Návod na přípravu

Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130–140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30–45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme 10–15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8–10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8–10 minut z druhé strany.

Koláče: ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C.

Chléb: do domácí pekárny nalijeme 450–460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“.

Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřící prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme el. šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160–170 °C, asi  45–50 minut.

Labeta radí, jak na to

… směs lze použít na přípravu dalších mnoha slaných i sladkých jídel a dobrot. 

Výrobce: LABETA, a.s., Dřenice 81, CZ-537 01 Chrudim

Vyrobeno v: České republice

Hmotnost 0.55 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: