Popis
Křupavé, výživné a voňavé, to jsou naše brusinky. Díky sušení mrazem neboli lyofilizaci si ovoce uchovává původní vlastnosti, jako je chuť, vůně, barva a živiny.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je inovativnější a efektivnější způsob sušení oproti klasickému. Tato metoda má tři fáze, nejprve jsou suroviny hloubkově zmrazeny při teplotách -50 °C až -100 °C a následně se ve dvou krocích suší pod nízkým tlakem. Díky tomuto procesu si suroviny uchovávají tvar, chuť, barvu, vitamíny a minerální látky. Lyofilizace se nevyužívá pouze v potravinářství, ale i ve farmacii, kosmetice, archeologii a dalších odvětvích. Mimo ovoce lze mrazem usušit i zeleninu, houby, maso, mléko, bylinky nebo květiny.
Brusinky si můžete dopřát jen tak samostatně nebo je zapracujte do ovesných kaší, smoothie, granol či müsli. Lze využít i při pečení a zdobení různých dezertů.
Složení:
Klikva celá lyofilizovaná 100%.
Výživové hodnoty: ve 100 g
Energetická hodnota: 337 kcal / 1416 kJ
Tuky 1,5 g
z toho nasycené 0,4 g
Sacharidy 67,2 g
z toho cukry 34,7 g
Bílkoviny 1,7 g
Vláknina 24 g
Sůl 0 g
Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech
Hmotnost: 10 g
Výrobce: IDC-FOOD, s.r.o., U Mlýna 285, Jaroměř 551 02
Vyrobeno: Česká republika
Hmotnost | 0.01 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.